Gelderland

Felle brand in tuin zorgt voor veel schade Staringlaan Apeldoorn

APELDOORN – Een felle brand in een tuin in Apeldoorn heeft donderdagavond veel schade aangericht. Zo ging onder meer een meubelset en een schutting in vlammen op. Ook liep een schuurtje schade op en stond er een deel van een dennenboom in brand.

Rond 23.30 uur kwam de melding bij de brandweer binnen nadat de bewoners van een woning aan de Staringlaan de brand hadden ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse en wist met behulp van zogenoemde O-bundels het vuur snel onder controle te krijgen en te doven. Een extra waterwagen werd gealarmeerd om voldoende bluswater te leveren. Ondanks dat de brandweerlieden het vuur snel onder controle hadden is de schade in de tuin groot.

De bewoners zijn flink geschrokken. Zij stonden in hun badjas buiten te wachten totdat de brandweer het sein veilig gaf waarna zij terug konden naar hun woning.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er zou geen sprake zijn van brandstichting.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen