Gelderland

Traumahelikopter rukt uit voor zwaargewonde scooterrijder na frontale botsing Laan van Orden Apeldoorn

APELDOORN – Omstreeks 21:45 uur zijn de hulpdiensten waaronder de traumahelikopter vanaf Vliegbasis Volkel massaal gealarmeerd voor een ernstige aanrijding tussen een scooterrijder en automobilist op de Laan van Orden in Apeldoorn.

Frontale botsing

De scooterrijder kwam vanaf het winkelcentrum en reed in de richting van de Prins Willem-Alexanderlaan over de Laan van Orden waar het mis ging. De scooterrijder kwam frontaal in botsing met een automobilist. Voor het ongeval kwamen twee ambulances en de politie ter plaatse. Het slachtoffer is ter plaatse kort behandeld waarna hij met spoed onder begeleiding van de MMT-arts van de traumahelikopter is overgebracht naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter landde nabij de Christiaan Geurtsweg. De arts werd opgepikt door de hulpdiensten.

Onderzoek

Wat de precieze oorzaak is van de aanrijding, is niet bekend. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Zowel de scooter als de auto liepen forse schade op.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De Laan van Orden is daarom ook afgesloten voor het politieonderzoek.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen