Gelderland

Dodelijk eenzijdig ongeval met trekker Matenpoort Apeldoorn

APELDOORN – Op de Matenpoort in Apeldoorn is vanmiddag rond 14:15 uur een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Een trekker kwam door een nog onbekende oorzaak op de zijkant terecht. De bestuurder heeft de aanrijding helaas niet overleefd. Het gaat om een 26-jarige man uit Bathmen.

Inzet hulpdiensten

Rond 14:20 uur werden de hulpdiensten waaronder de brandweer, politie, ambulance en de traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. De toegesnelde hulp was helaas te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan de verwondingen.

Het is niet duidelijk hoe de trekker kon kantelen. De brandweer heeft het ongeval afgeschermd met zichtschermen. Dat is een standaard procedure bij zulke ongevallen en wordt vaak gedaan om pottenkijkers het zicht te ontnemen. Verkeer moet een andere route nemen.

De Matenpoort is voor onderzoek door de Forensische Opsporing en bergingswerkzaamheden afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen