Gelderland

Gestolen auto volledig uitgebrand Sutton Apeldoorn

Een felle autobrand op een afgelegen stukje bedrijventerrein aan de Sutton in Apeldoorn verwoeste dinsdagavond een Opel. Wat blijkt, de brandende Opel blijkt eerder te zijn gestolen.

Rond 23.00 uur kwam de 112 melding binnen bij de meldkamer, een voorbijganger zag de auto volledig in brand staan en alarmeerde de brandweer. De met spoed ter plaatse gekomen brandweerlieden moesten snel handelen, de meters hoge vlammen waren namelijk overgeslagen naar een naastgelegen coniferenhaag. Deze dreigde op zijn beurt weer over te slaan op een naastgelegen bedrijfspand. Gelukkig wisten de brandweerlieden de vlammen snel te doven waardoor overslag op het naastgelegen bedrijfspand werd voorkomen.

De auto brandde volledig uit. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag. Hierbij kwam aardig wat rookontwikkeling vrij wat in de omgeving goed te zien was. De omgeving werd afgezet met linten zodat nieuwsgierige bewoners op afstand bleven.

De politie is een onderzoek gestart naar de brand, maar mede doordat de auto is gestolen gaat de politie vrijwel zeker uit dat het hier gaat om brandstichting. De politie doet namelijk buurt onderzoek en zal camerabeelden van omliggende bedrijfspanden gaan opvragen en bekijken.

Voor zover bekend zou de brand zijn aangestoken waarna de verdachten zouden zijn gevlucht op een scooter in de richting van de woonwijk, onderzoek zal dit echter moeten uitwijzen.

De uitgebrande auto is door een berger afgesleept. De eigenaar van de auto zal door de politie op te hoogte worden gebracht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen