Gelderland

Beschonken automobilist richt ravage aan op Kayersdijk Apeldoorn

APELDOORN – Een nogal beschonken automobilist heeft afgelopen nacht voor een flinke ravage gezorgd op de Kayersdijk in Apeldoorn. De man raakte met zijn bestelbus van de weg en reed een lantaarnpaal omver. De man reed met zijn bestelbus nog enkele tientallen meters door met terwijl de lantaarnpaal onder de bestelbus vast zat.

Lantaarnpaal

Rond 01.00 uur werden meerdere bewoners van de Kayersdijk wakker van een harde knal. Toen zij door het raam keken zagen zij de zwaar beschadigde bestelbus met daaronder een lantaarnpaal. Zij belden, net als een automobilist die het ongeluk zag gebeuren, 112. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse.

Aangehouden

De bestuurder werd nagekeken in de ambulance, maar bleek niet gewond te zijn geraakt. Wel maakte hij een nogal een beschonken indruk, omdat hij niet bepaald meer recht kon lopen. De man moest een blaastest afleggen. De blaastest gaf dan ook aan dat de man onder invloed was van alcohol. Hij werd aangehouden en in een politiebusje afgevoerd naar het politiebureau.

Schade

De schade aan zowel de bestelbus, lantaarnpaal en het wegdek is fors. De zwaar beschadigde bestelbus is door een berger afgesleept. De gemeente is in kennis gesteld over de schade aan het asfalt en de lantaarnpaal.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen