Gelderland

Fietsaccu vat vlam tijdens opladen Trommelaarshoeve Apeldoorn

APELDOORN – De accu van je fiets opladen terwijl je ligt te slapen. Veel mensen doen het. Maar is het wel verstandig? De brandweer in Apeldoorn moest afgelopen nacht uitrukken voor een brand in een schuur aan de Trommelaarshoeve. De oorzaak van de brand bleek een fietsaccu.

Rond 01.30 uur rook een buurtbewoner een sterke brandlucht, toen hij uit het raam keek zag hij dat de schuur van de buren in brand stond. Hij trok zijn kleren aan en rende naar de voordeur van de buren. ‘Ik heb op de deur staan rammen en geroepen dat ze naar buiten moesten komen omdat er brand was’ aldus de buurtbewoner die de buren wekte. Zij bleken namelijk nog gewoon te slapen.

De inmiddels opgeroepen brandweerlieden waren snel ter plaatse. Bij aankomst kwam er veel rook uit de schuur. De brand was snel onder controle waardoor erger is weten te voorkomen.

De oorzaak van de brand is een fietsaccu geweest. Deze zou aan de lader hebben gelegen. Van de fiets is vrij weinig meer over. Ook de schuur heeft flinke rook en brand schade opgelopen evenals die van de naast gelegen buren want ook zij hebben veel rookschade.

Opladen

De brandweer liet in 2019 al weten in een artikel dat het “niet slim” is om ‘s nachts of als je niet thuis bent je fietsaccu op te laden. De brandweer wil mensen op het hart drukken fietsaccu’s alleen op te laden als er iemand bij is. ‘En in de buurt van een rookmelder, op een stabiele plek. Laat ze na een lange fietstocht ook even rusten. Eerst vol gebruiken en daarna meteen volpompen met stroom is niet verstandig. Mensen moeten uitrusten, batterijen moeten dat ook.’

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen