Gelderland

Alerte buurtbewoner voorkomt erger bij autobrand Spinelstraat Apeldoorn

APELDOORN – Een alerte buurtbewoner heeft afgelopen nacht in Apeldoorn erger weten te voorkomen bij een autobrand. De man doofde het beginnende vuur en schakelde de brandweer in.

Rond 01.30 uur werd een buurtbewoner van de Spinelstraat wakker van een soort van knetterend geluid, toen hij ging kijken vanuit zijn raam zag hij een aan de overkant geparkeerde auto in brand staan. Hij kleedde zich aan en rende naar buiten. Met behulp van emmers water wist de man de vlammen te doven waardoor hij erger heeft weten te voorkomen. De man schakelde de brandweer in.

De toegesnelde brandweerlieden hebben een nacontrole uitgevoerd en de brand nageblust. Omdat de brand is begonnen rond het wiel, wordt brandstichting niet uitgesloten.

De politie is een onderzoek gestart. Er wordt momenteel uitgegaan van brandstichting. Mensen die iets gezien of gehoord hebben wat mogelijk in verband staat met de brand, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De auto raakte ondanks dat de buurtbewoner snel handelde, wel fors beschadigd. De auto zal door een berger moeten worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen