Landelijk

Politie waarschuwt voor oplichting USB-stick met Microsoft Office

NEDERLAND – De politie waarschuwt mensen als zij een doosje in de brievenbus krijgen met Microsoft Office Professional Plus 2021 met activatiecode. Dit is oplichting.

Doosje in brievenbus

Het doosje ziet er vertrouwelijk uit met de huisstijl van Microsoft, maar niets is minder waar. Als men de USB-stick in de PC doet krijgen zij niet de mogelijkheid om Office te installeren. Zij krijgen een pup-up op het scherm met een mededeling dat zij een valse helpdesk van Microsoft moeten bellen.

Trap hier niet in en doe de USB-stick nooit in je PC. De oplichters sturen per telefoon aan op het moeten doen van een betaling via internetbankieren, ook kan de computer worden vergrendeld met zogenaamde ransomware (gijzelsoftware) tot het slachtoffer het losgeld betaalt.

Heeft u niks besteld en krijgt u toch zo’n doosje in de brievenbus? Laat dit dan direct de politie weten via 0900-8844

Lees verder via www.veiligdigitaal.com

Gerelateerde artikelen