Landelijk

Vrijdag geen NS-treinen vanwege staking

NEDERLAND – Aankomende vrijdag zullen er geen treinen van NS rijden in Nederland vanwege een grote staking. De acties zijn regionaal maar hebben wel invloed op de dienstregeling gedurende de hele dag.

De vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor vrijdag 9 september. Eerder was het personeel ook al aan het staken. Toen konden de treinen niet rijden omdat er in de regio Midden Nederland werd gestaakt.

NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers opnieuw zoveel last hebben van de impact van de acties. Temeer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd. 

Foto: hein didden | Flickr

Gerelateerde artikelen