Gelderland

Bestelbus botst frontaal op tegenligger Ravenweg Apeldoorn

APELDOORN – Een flinke ravage woensdagavond op de Ravenweg in Apeldoorn Zuid. Een bestuurder van een bestelbus kwam door een nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op zijn tegenligger. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Het ongeluk vond rond 22.30 uur plaats ter hoogte van de Buizerdweg. De bestuurder van de bestelbus reed in de richting van de Marchantstraat toen hij op de verkeerde weghelft belandde en op zijn tegenligger botste.

Doffe knal

De botsing was in de omgeving goed hoorbaar aldus meerdere omstanders die kwamen kijken naar wat er was gebeurd. Één van hen vertelde dat zij op bed lag en een harde doffe knal hoorde, niet veel later hoorde zij de sirenes waarna zij is gaan kijken.


De hulpdiensten, waaronder de brandweer waren snel ter plaatse. De brandweerlieden hebben beide voertuigen veilig gesteld waarna zij retour konden richting de kazerne. Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over beide bestuurders. De bestuurder van de auto had wat last van zijn benen, hiervoor is hij onderzocht in de ambulance, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

De bestuurder heeft van de bestuurder van de bestelbus een alcohol en drugstest afgenomen. Uit beide testen bleek dat hij niet onder invloed was. De politie heeft van beide bestuurders een verklaring opgenomen.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren blijft een raadsel. De bestelbus en de personenauto raakten fors beschadigd en moesten door een berger worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen