Gelderland

Wolf gespot in Apeldoorn-Noord

APELDOORN – Een oplettende voorbijganger heeft eergisteren op de Pijnboomlaan in Apeldoorn Noord een wolf gespot.

Paleispark Het Loo

Volgens de voorbijganger liep de wolf over straat en op het moment dat zij met de auto de straat in reden schoot de wolf het bos in richting Paleispark Het Loo. Vervolgens reden zij verder de straat in en zagen zij daar een roedel wolven lopen met twee kleintjes. Waar de wolven vandaan komen, is niet bekend. Ook is het niet bekend of de wolven nog daar in de omgeving lopen.

Wolven

Het is niet de eerste keer dat er wolven worden gespot op de Veluwe. In 2019 heeft een wolvin ongeveer vijf welpjes gekregen en verblijven zij sindsdien op de Noord-Veluwe. Ook zou nog een wolvin zich hebben gevestigd op de Midden-Veluwe.

Foto’s & video: R.D. & C. Dobber

Gerelateerde artikelen