Gelderland

Forse woningbrand Zinkweg Apeldoorn, vlammen slaan metershoog uit dak

APELDOORN – Aan de Zinkweg in de Apeldoornse Metaalbuurt heeft vanmorgen vroeg rond 05:00 uur een forse brand gewoed. De vlammen sloegen metershoog uit het dak.

Vlammenzee

De brandweer werd massaal gealarmeerd en kwamen met twee bluswagens, een hoogwerker en een waterwagen ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al metershoog uit het dak. De brandweer heeft voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere woningen.

Bewoners

De bewoners waren op het moment van de brand thuis, maar konden snel vluchten. Zij werden door de toegesnelde ambulancedienst gecontroleerd vanwege rookinhalatie. Vervolgens zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere controle. De huisdieren van de bewoners werden opgevangen door de buren.

De woning raakte zwaar beschadigd. Stichting Salvage komt ter plaatse voor het opnemen van de schade. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen