Opmerkelijk

Waarschuwing voor valse Heineken winactie

NEDERLAND – De Nederlandse politie en de Fraudehelpdesk waarschuwen voor een nieuwe oplichtingstruc. Via WhatsApp gaat een kettingbericht rond waarin je zogenaamd een Heineken koelkast kan winnen. Maar dat is te mooi om waar te zijn waarschuwt de politie.

WhatsApp bericht

Via WhatsApp wordt een bericht gedeeld om mee te doen aan een winactie van een Heineken koelkast voor het Oktoberfeest. Het WhatsApp bericht laat je op een link klikken om dan vervolgens een paar simpele vragen te beantwoorden zoals  “Hoe kent u Heineken?”, “Zou u Heineken zelf aanbevelen aan vrienden en kennissen?”, “Bent u zelf gebruiker?” en “Wat is uw leeftijdscategorie?”.

Persoonlijke gegevens

Daarna moet u het bericht delen met twintig andere mensen en wanneer u dat gedaan heeft, moet u persoonlijke gegevens invullen waaronder NAW-gegevens, telefoonnummer, bankgegevens en creditcard gegevens. Ook wordt er gevraagd om vervolgens 1 of 2 euro te betalen.

De kans is groot dat u met deze actie een abonnement heeft afgesloten. Helaas kan de politie en de Fraudehelpdesk dit tot op heden nog niet met zekerheid bevestigen.

Advies

Open nooit zomaar linkjes die je krijgt doorgestuurd. Meld dit soort berichten direct via de Fraudehelpdesk. Via Meld fraude online kunt u namens uzelf of uw bedrijf een melding maken. Heeft u op de link geklikt en gegevens ingevuld of betaald? Raadpleeg de Fraudehelpdesk dan voor aanvullend advies.

Gerelateerde artikelen