Gelderland

Koperdiefstal oorzaak groot gaslek Apeldoorn Centrum

APELDOORN – Meerdere straten afgesloten, meerdere huizen ontruimd en dat in het hartje van Apeldoorn vanmorgen, de reden? Tijdens een koperdiefstal in een leegstaand bedrijfspand is er een gasleiding geraakt waardoor er een groot gaslek ontstond.

Rond 10.30 uur werd het gaslek aan de Molendwarsstraat ontdekt. De brandweer werd direct ingeseind waarna zij met spoed ter plaatse kwamen. Bij aankomst bleek het bedrijfspand al vol te staan met gas. Hierop werd direct de omliggende straten afgesloten en meerdere woningen ontruimd.

De brandweer hield de situatie in de gaten terwijl medewerkers van Liander druk bezig waren met het dichtdraaien van de gaskraan. De politie sloot vanwege het gaslek onder andere de drukke Molenstraat Centrum af, hierdoor moesten bussen keren wat zorgde voor een behoorlijke verkeerschaos.

Toen Liander eenmaal de gaskraan had dicht gedraaid kon de brandweer beginnen met het ventileren van het bedrijfspand. Hiervoor werden onder andere meerdere ruiten door gegooid.

De oorzaak van de gaslekkage is koperdiefstal meldt de brandweer. De politie gaat verder onderzoek doen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Foto’s: LDG Fotgrafie

Gerelateerde artikelen