Gelderland

Jongeman met handboeien raakt sleutel kwijt en loopt naar brandweerkazerne Putten

PUTTEN – De brandweer en politie in Putten kreeg woensdagavond wel een hele bijzondere melding. Een jongeman zat vast in handboeien en was het sleuteltje kwijt geraakt waardoor hij de handboeien niet meer af kreeg. Hierop schakelde hij de hulpdiensten in.

Brandweerlieden

Rond 20.00 uur kwam de melding binnen. De politie adviseerde de jongeman naar de brandweerkazerne toe te lopen zodat brandweerlieden de jongeman daar uit zijn wel ‘benarde’ positie konden bevrijden. De inmiddels opgetrommelde brandweerlieden stonden gek te kijken toen ze hoorden wat er precies aan de hand was en zij de jongen in de handboeien zagen staan. “Hij was niet aangehouden en gevlucht voor de politie, het was gewoon een grapje met handboeien van de jongeman zelf”

Sleutel kwijt

De 17-jarige Puttenaar was met een vriend buiten aan het rondhangen waarna zij het grappig vonden om de handboeien om te doen. Toen de handboeien eenmaal om zaten en de jongeman de handboeien af wilden doen, bleek het sleuteltje kwijt. De gealarmeerde brandweerlieden wisten met behulp van een slijptol de handboeien lost te krijgen.

Na een drankje op de brandweerkazerne met de brandweerlieden keerde de jongeman en diens vriend terug naar huis met een wel bijzonder verhaal, die hij niet snel zal vergeten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen