Gelderland

Hert overleden na forse aanrijding met auto A50 Vaassen

VAASSEN – Een automobilist kreeg maandagavond de schrik van zijn leven toen hij over de A50 reed vanaf Apeldoorn richting Zwolle. Ter hoogte van Vaassen sprong er opeens een edelhert voor zijn auto, tijd om een botsing te voorkomen was er niet. Een harde botsing was het gevolg, het beestje overleed ter plekke.

Het ongeluk gebeurde rond 21.00 uur. De automobilist was onderweg naar huis en reed met zijn Mercedes ter hoogte van Vaassen toen hij plotseling een groot edelhert voor zijn auto kreeg. De automobilist wist zijn zwaar beschadigde auto veilig te parkeren op de vluchtstrook. Voorbijkomende automobilisten hadden ondertussen al 112 gebeld. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De bestuurder bleek niet gewond te zijn geraakt bij de botsing, maar de schrik zat er goed in.

Edelhert

Het edelhert overleefde de aanrijding niet. Volgens een medewerker van ‘het groennetwerk’ die aangereden dieren ophalen, gaat het om een 2-jarige edelhert. Volgens de medewerker vinden er de laatste tijd meer aanrijdingen plaats omdat het bronstijd is. De herten gaan dan op zoek naar andere herten, hierdoor kan het ook zijn dat ze worden verjaagd uit hun gebied door andere ‘mannetjes’ herten.

Het dode edelhert van de aanrijding op de A50 wordt ergens in een natuurgebied bij Epe gelegd; hier zal het dier door andere dieren worden opgegeten.

De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen