Gelderland

Vogelgriep bij bedrijf in Klarenbeek, 8.500 eenden geruimd

KLARENBEEK – Bij een eendenbedrijf in Klarenbeek ik een hoogpathogene variant van de vogelgriep geconstateerd. Om de verspreiding te voorkomen worden 8.500 eenden geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In de 1-kilometerzone binnen het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Binnen de 3-kilometerzone ligt wel een ander bedrijf. Hier worden nu monsters afgenomen door de NVWA.

Er gelden nog altijd landelijke maatregelen zoals een verbod op het bezoeken van vogelverblijfplaatsen van risicovogels, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Onder risicovogels vallen gehouden hoenderachtigen (zoals kippen), watervogels en loopvogels.

Bekijk de actuele besmettingen op de kaart in de Dierziekteviewer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Gerelateerde artikelen