Gelderland

Schietpartij Holtrichtersveld Apeldoorn, meerdere schoten gelost

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart nadat er in de Holtrichtersveld in de Apeldoornse wijk de Maten meerdere schoten zijn gelost na een conflict. Niemand raakte gewond.

Schieten

Rond 00.45 uur werd een bewoner wakker van gerommel bij zijn woning toen hij ging kijken zag hij een groene container tegen zijn auto liggen. Toen hij deze weer recht opzette kwamen twee mannen de hoek om en begonnen te schreeuwen. Een van hen begon direct met schieten. De bewoner van de woning kon net op tijd weg duiken. Hij raakte niet gewond.

Verdachten

De twee verdachten vluchtte direct weg in de richting van de Schoutenveld. De politie startte een klopjacht naar de verdachten en met succes. Al snel werd er een auto klem gereden en konden er ‘meerdere’ aanhoudingen worden verricht volgens een woordvoerder van de politie. De auto is in beslag genomen en door een berger afgesleept.

Sporenonderzoek

Op de plek van de schietpartij zijn agenten en forensisch rechercheurs tot diep in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek. In totaal werden er zo’n vijf hulzen gevonden. Een van de kogels zou zijn ingeslagen in een muur van een woning.

Een speurhond van de politie heeft in de omgeving gezocht naar nog meer hulzen, maar deze werden niet gevonden. De Holtrichtersveld was gedurende het onderzoek volledig afgezet met linten.

De politiewoordvoerder laat weten morgen in de loop van de dag met meer informatie te komen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen