Gelderland

Vier gewonden bij zwaar auto-ongeluk Laan van Zevenhuizen Apeldoorn

APELDOORN – Bij een zwaar auto-ongeluk op de kruising Anklaarseweg met de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn, zijn vier gewonden gevallen. Zij zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 23.45 uur nadat een BMW met daarin twee vrouwen vanaf de Anklaarseweg de Laan van Zevenhuizen over wilde steken. Een automobiliste die samen met haar zoontje over de Laan van Zevenhuizen reed, ramde de auto van de twee vrouwen vol in de flank. De auto van de twee vrouwen kwam enkele meters verderop tot stilstand. De auto waarin de moeder en haar zoontje zaten, draaide door de klap en kwam in tegenovergestelde richting tot stilstand.

Omstanders schoten direct te hulp en schakelde de hulpdiensten in. Meerdere brandweerwagens en ambulances spoedden zich richting de ongevalslocatie. De brandweer heeft twee personen moeten bevrijden. De bijrijdster van de BMW en de bestuurster van de Mercedes liepen dusdanige verwondingen op dat zij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Ook de bestuurster van de BMW en de zoon van de vrouw uit de Mercedes werden naar het ziekenhuis overgebracht ter controle.

De kruising was lange tijd grotendeels afgesloten wegens de hulpverlening en de bergingswerkzaamheden.

De toedracht van het ongeluk zou een voorrangsfout zijn van de bestuurster van de BMW. De verkeerslichten op de kruising stonden uit maar de BMW had haaientanden op de weg en had volgens agenten ter plekke voorrang moeten verlenen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen