Gelderland

Zwaar ongeval A1 Uddel, inzittenden kunnen zelf uitstappen

UDDEL – Een heftig ongeluk op de A1 bij Uddel. Een bakwagen botste daar achterop een vrachtwagen. Wonder boven wonder raakte de twee inzittenden van de bakwagen niet ernstig gewond, zij konden zelf uitstappen en naar de ambulance lopen.

Wonder

Het ongeluk gebeurde rond 05.45 uur op de A1 van Apeldoorn richting Amersfoort ter hoogte van afrit Uddel. De bakwagen botste door een nog onbekende oorzaak achterop een trailer van een vrachtwagen. De klap is enorm geweest. De voorkant van de bakwagen is de cabine in geklapt waardoor het dashboard op nog geen 20 centimeter van de bijrijder heeft gezeten. Wonder boven wonder konden beide inzittenden, twee jongemannen, zelf uitstappen.

Inzet hulpdiensten

De hulpdiensten waaronder vier brandweerwagens, twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De brandweer kon al snel retour nadat duidelijk werd dat er niemand meer bekneld zat. De twee mannen werden in verschillende ambulances onderzocht waarna zij beide werden overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn. De opgeroepen traumahelikopter kon halverwege retour.

Vanwege het ongeluk is de rechterrijstrook afgesloten. Dit zorgt voor een lange file vanaf Apeldoorn in de richting van Amersfoort. Zodra de bakwagen is geborgen en de vrachtwagenchauffeur zijn weg heeft vervolgd kan de weg weer worden vrij gegeven.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen