Gelderland

Persoon overleden na heftig ongeval Edeseweg Harskamp

HARSKAMP – Bij een heftig ongeluk op de Edeseweg in het Gelderse dorpje Harskamp is zondagavond één dode gevallen. Het gaat om de bijrijder van de bestelauto, de bestuurder raakte zwaargewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur in een flauwe bocht tussen Harskamp en Wekerom. De automobilist reed met zijn witte Volkswagen Caddy in de richting van Wekerom toen het mis ging. De twee kwamen in de berm terecht en botste frontaal op een boom. Een getuige schoot direct te hulp en belde 112. De massaal uitgerukte hulpdiensten waren snel ter plaatse. Drie brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter vulden de straat.

De bestuurder van de bestelauto werd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou bij de aanrijding zwaargewond zijn geraakt. De bijrijder overleefde het ongeluk niet ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Vanwege het ongeluk werd de Edeseweg urenlang afgesloten voor onderzoek. De verkeersongevallen analyse van de politie probeert de toedracht van het ongeluk te achterhalen.

De zwaar beschadigde auto werd nadat het onderzoek was afgerond, afgesleept door een berger.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen