Gelderland

A1 bij Apeldoorn weekend dicht voor sloop brokkelviaduct Hoog Burel

APELDOORN – Het brokkelviaduct Hoog Burel gaat gesloopt worden. En om dat goed te laten verlopen wordt van vrijdag 4 november 20:00 uur tot maandag 7 november 05:00 uur de snelweg A1 in beide richtingen afgesloten.

Afsluiting

De afsluiting is van afrit Kootwijk (18) en afrit Hoenderloo (19) gesloten voor alle verkeer. Er worden lokale omleidingen ingesteld zodat het verkeer zo min mogelijk hinder zal ondervinden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Vervanging

Het viaduct Hoog Burel over de A1 ten westen van Apeldoorn is meer dan 50 jaar oud en heeft betonschade aan de onderkant van het viaduct. Het wordt vervangen door een nieuw viaduct zodat in 2023 het verkeer er weer zonder problemen overheen kan rijden. Ook zwaar vrachtverkeer kan er dan weer over heen rijden.

Foto: Google Streetview

Gerelateerde artikelen