Gelderland

Veel schade bij ongeval Edisonlaan Apeldoorn, twee gewonden naar ziekenhuis

APELDOORN – Bij een harde botsing op de Edisonlaan in Apeldoorn zijn donderdagavond twee gewonden gevallen. Beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeval

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op de kruising Edisonlaan met Kanaal Noord. De bestuurder van de Mercedes reed over de Edisonlaan in de richting van de Laan van Zevenhuizen toen deze door vermoedelijk een voorrangsfout in de flank werd geraakt door de bestuurder van de zwarte Volkswagen. Door de klap botste de Mercedes tegen een verkeerspaal aan en zat daar deels om heen gevouwen. Op het moment van het ongeluk waren de verkeerslichten buiten werking.

Inzet hulpdiensten

De hulpdiensten waaronder twee ambulances waren snel ter plaatse. De bestuurder van de Mercedes raakte gewond en werd voor verdere behandeling en onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bijrijdster van de zwarte Volkswagen raakte gewond, zij werd korte tijd later ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. De bestuurder van de Volkswagen en drie kinderen kwamen met de schrik vrij.

De politie sloot vanwege het ongeluk en bergingswerkzaamheden een deel van het kruispunt af. Beide auto’s raakten dusdanig beschadigd dat zij total loss worden verklaard.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen