Gelderland

Provincie Gelderland gaat wolf beschieten met paintball geweer

GELDERLAND – De Provincie Gelderland heeft groen licht gegeven aan de toezichthouders om de wolf op de Hoge Veluw de komende tijd te beschieten met een paintballgeweer. Omdat de wolf in kwestie de afgelopen weken personen heeft benaderd, willen ze met paintballgeweren het dier bang maken voor dieren.

Het is niet bekend vanaf wanneer er mag worden geschoten. Er moet eerst nog worden overlegd met de politie. Volgens een woordvoerder van de provincie gaat het om een gedegen paintballgeweer en niet eentje die wordt gebruikt tijdens uitjes.

Het doel is om het dier te beschieten met een paintballgeweer in de hoop dat de wolf dan angst krijgt voor mensen. Het zal dan uit de buurt moeten blijven van de mensen.

De provincie heeft een ontheffing verleend voor het beschieten van de wolf. Het doden of verjagen van de wolf is echter verboden in Nederland omdat de wolf een streng beschermd diersoort is.

Gerelateerde artikelen