Gelderland

Rijkswaterstaat verwacht A1 morgen weer te openen na sloop viaduct Hoog Burel

APELDOORN/A1 – Rijkswaterstaat verwacht morgenochtend om 05:00 uur de A1 weer te openen tussen afrit Hoenderloo (19) en Kootwijk (18). Dit hele weekend zijn aannemers bezig geweest om het viaduct Hoog Burel te slopen.

Het 50 jaar oude viaduct was hoognodig aan vervanging toe en is daarom dit weekend gesloopt. Volgend jaar komt er een nieuw viaduct voor in de plaats.

Omleiding

Op de omleidingsroute via de N344 Amersfoortseweg was het aanschuiven in de file. Tussen de rotonde bij Koning Julianatoren en de rotonde bij Landal Rabbit hil stonden lange rijen aan auto’s en vrachtwagens die moesten omrijden vanwege de afgesloten A1.

Plaatsing nieuw viaduct

In het eerste kwartaal van 2023 wilt Rijkswaterstaat het nieuwe viaduct geplaatst hebben. Zo kan (zwaar)vrachtverkeer weer gebruik maken van het viaduct.

Gerelateerde artikelen