Gelderland

Feestversiering op Oranjerotonde vat vlam Apeldoorn

APELDOORN – De Oranjerotonde in de Apeldoornse wijk de Maten heeft afgelopen nacht vlam gevat. Vermoedelijk is de rotonde slachtoffer geworden van vandalen die de versiering op de rotonde in brand gestoken hebben.

Rond 03.00 uur zag een beveiliger die toevallig de rotonde passeerde dat er brand was op de rotonde. De rotonde officieel “de zwevende drie maagden rotonde” genoemd, wordt bij elk groot voetbalfestijn omgetoverd tot Oranjerotonde. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren mensen alweer druk in de weer met het versieren van de rotonde, want het WK voetbal zit er weer aan te komen. De bedoeling is dan om bij winst een feestje te bouwen op de rotonde. Maar afgelopen nacht werd er dus brandgesticht.

De toegesnelde brandweerlieden, hoefden alleen nog na te blussen. Het oranje doek wat op de struiken lag ter aankleding van de rotonde was grotendeels verwoest. Nadat de brandweer had nageblust konden zij retour.

Of het doek vervangen gaat worden is nog niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen