Opmerkelijk

Ruim 350.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij grootschalige politieactie

NEDERLAND/DUITSLAND – Bij een grootschalige politieactie van de Duitse en Nederlandse politie, is zo’n 350.000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. Er werden 10 verdachten aangehouden. Het vuurwerk werd net over de grens bij Enschede in Duitsland aangetroffen.

Illegale vuurwerkhandel

Binnengekomen informatie en ontcijferde Encrochat gesprekken waren de aanleiding om in oktober 2020 te starten met een groot onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. De milieu rechercheteams van politie Oost-Nederland,  Midden-Nederland en de Duitse politie hebben intensief met elkaar samengewerkt en ontdekten hoe zwaar illegaal vuurwerk vanuit diverse Europese landen en China via Duitsland naar Nederland is getransporteerd. 

Verdachten

De politie heeft drie hoofdverdachten van 27, 31 en 34 jaar uit Nieuwegein aangehouden. De handelswaarde van het vuurwerk wordt geschat op enkele miljoenen euro’s. Het vuurwerk lag onder andere in schuren, bunkers, bedrijfslocaties en containers. In geen van de gevallen was het vuurwerk veilig opgeborgen.

Het vuurwerk had mogelijk de bestemming Nederland voor de export. De Duitse en Nederlandse politie hebben samen gewerkt in dit onderzoek wat zorgt voor de allergrootste vangst van de Nederlandse politie.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen