Landelijk

Donkere dagen, zet je verlichting aan!

NEDERLAND – De wintertijd is in gegaan wat betekent dat het ‘s avonds eerder donker wordt. Zet daarom dus de verlichting op je fiets en auto aan! Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus wij zeggen: check je fietsverlichting en zet je licht aan! 

De ANWB is een speciale tag-actie gestart. Op diverse plaatsen in Nederland worden met bordjes op de grond de tekst gespoten “Zet je licht aan!” Fietsers zonder verlichting zijn levensgevaarlijk, omdat zij vaak niet zichtbaar zijn op de weg.

Ook voor automobilisten geldt, controleer voor vertrek je verlichting en zorg dat je met de goede verlichting rijdt. Zet je dimlicht aan en niet je stadslicht. Met stadslicht val je niet goed op in het donker.

Boetes

De boete voor het niet voeren van fietsverlichting bedraagt € 60,00. Een setje lampjes is veel goedkoper. Het niet juist voeren van verlichting op een auto is duurder. Je riskeert dan een bekeuring van minimaal 50 euro en maximaal 150 euro.

Voor meer tips, raadpleeg dan de website van de ANWB. Zij geven de beste tips voor het voeren van fietsverlichting.

Gerelateerde artikelen