Limburg

Lichaam van moeder overleden Gino (9) gevonden in woning

MAASTRICHT – Het lichaam van de moeder van de vermoorde Gino van der Straeten (9) is vanavond in een woning aan de Gildenweg in Maastricht gevonden. Dat bevestigt een woordvoerster van de familie aan Hart van Nederland.

Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. De politie doet verder geen mededelingen over de zaak. De politie wil echter nog niet bevestigen dat het om de moeder gaat.  “Ze is door de zaak rondom Gino eraan onderdoor gegaan”, vertelt de familiewoordvoerster aan 1Limburg.

De politie doet onderzoek in de woning aan de Gildenstraat in Maastricht en heft de omgeving afgezet.

Zoektocht

Afgelopen juni werd de 9-jarige Gino uit een speeltuintje in Kerkrade ontvoerd. Hij logeerde in Kerkrade bij zijn zus.
Na drie zenuwslopende dagen werd het lichaam van de jongen in Geleen teruggevonden. Een paar dagen later werd verdachte Donny M. opgepakt. Dit gebeurde allemaal na een zoektocht door honderden vrijwilligers die dag en acht naar de vermiste jongen zochten.

Verdachte

Justitie verdenkt Donny M. de 9-jarige Gino te hebben misbruikt voor hij hem het leven nam. Donny M. gaf zelf aanwijzingen over waar het lichaam van Gino lag. Dit was niet ver van zijn eigen woning in Landgraaf. Op de telefoon van Donny M. werd begin vorig jaar nog kinderporno gevonden. Hij is destijds niet gearresteerd en ook is er geen onderzoek geweest.

Op 5 december volgt de tweede pro-formazitting in de strafzaak tegen verdachte Donny M. (22) uit Geleen.

Gerelateerde artikelen