Landelijk

Komend weekend koud, mogelijk kans op sneeuw

NEDERLAND – Het wordt aankomend weekeinde flink koud in Nederland. Het gaat zaterdag en zondagnacht vriezen en volgens Weeronline.nl is er zelfs kans op sneeuw op de Veluwe.

In de nacht van vrijdag op zaterdag daalt de temperatuur al flink naar rond het vriespunt. Zaterdag overdag schommelt de temperatuur tussen de 1 en 5 graden. In het noorden van het land blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen.

In de nacht van zaterdag op zondag. Dan kan de temperatuur lokaal zakken tot -5 graden. Zondag overdag kan het 4 tot 8 graden worden met lokaal wat regen en zo nu en dan ook zon.

Sneeuw

Zaterdag kan er op de Veluwe ook sneeuw vallen. De hoeveelheid is wel beperkt dus is het nog maar de vraag of de sneeuw blijft liggen. Mogelijk is het wel zichtbaar op auto’s en op het gras. Omdat het overdag al warmer wordt dan 0 graden blijft de sneeuw niet lang liggen.

Gerelateerde artikelen