Gelderland

Auto volledig uitgebrand Dorsvloer Apeldoorn

APELDOORN – Bewoners van twee woningen aan de Dorsvloer in Apeldoorn moesten afgelopen nacht half over kop hun huis uit toen er voor de deur een auto volledig in vlammen stond. Bij de brand kwam namelijk behoorlijk wat rook vrij.

Even na 05.00 uur wordt de brand door een van de bewoners opgemerkt. Deze belt direct 112. Bij aankomst van de brandweer stond de auto, een blauwe Fiat, al volledig in vlammen. Door de warmte was van een naastgelegen schuur de regenpijp gesmolten en was van een woning de ruit gebarsten en ook een regenpijp gesmolten. In de woning stond hierdoor wat lichte rook. Maar door snel in grijpen van de brandweer zijn de vlammen niet verder overgeslagen naar de schuur of woning.

De bewoners van twee woningen moesten vanwege de brand en de daarop volgende rookontwikkeling, hun huis tijdelijk uit. Zij werden door de politie opgevangen.

Terwijl de brandweerlieden druk bezig waren met blussen namen agenten verklaringen op van buurtbewoners. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting en doet daarom verder onderzoek. De auto is afgezet met linten. De forensische opsporing gaat morgen in de loop van de dag verder onderzoek doen. Na het onderzoek zal de auto moeten worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen