Landelijk

Voetbalfiles verwacht, Rijkswaterstaat verwacht grote drukte

NEDERLAND – Vanmiddag speelt om 17:00 uur het Nederlandse elftal zijn eerste wedstrijd in het WK in Qatar. Zij voetballen tegen Senegal. Rijkswaterstaat verwacht daarom een flinke drukte op de Nederlandse (snel)wegen.

De eerste files beginnen al rond 15:00 uur vanwege mensen die eerder naar huis gaan om de wedstrijd te kunnen kijken.

Ook vrijdag verwacht Rijkswaterstaat een flinke drukte vanwege de wedstrijd Nederland-Ecuador. Ook die wedstrijd begint om 17:00 uur, maar Rijkswaterstaat verwacht dat de files als rond 14:00 uur zullen beginnen. Tussen 15:30 en 16:30 wordt op beide dagen de grootste drukte verwacht.

Omdat het ook eerder donker wordt en het de aankomende dagen kan gaan regenen houden de verkeersdiensten sowieso al rekening met extra drukke ochtend- en avondspitsen.

Gerelateerde artikelen