Gelderland

Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto Zutphensestraat Apeldoorn

APELDOORN – Een fietser is donderdagavond ernstig gewond geraakt nadat deze werd geschept door een automobilist en vervolgens tientallen meters is meegesleurd op de voorruit van de auto.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Zutphensestraat ter hoogte van de spoortunnel. Een fietser stak plotseling de Zutphensestraat over en werd geschept door een automobilist. De automobilist gaf aan door de schrik gas te hebben geven in plaats van te remmen. Hierdoor werd de fietser zeker zo’n 30 meter mee gesleurd op de voorruit van de auto. De fiets van het slachtoffer vloog door de lucht en belandde boven aan de spoortunnel. De auto zelf kwam pas na ongeveer zo’n 70 meter tot stilstand.

Traumahelikopter

Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren schoten direct te hulp en belden 112. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonden. De fietser raakte ernstig gewond. Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd er een trauma- arts per helikopter ingevlogen. De arts is vervolgens in de ambulance gestapt waarna deze met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle is gereden.

Gewonden

Naast de gewonde fietser, raakte ook drie van de vier inzittenden van de auto gewond. Zij liepen door rondvliegend glas van de voorruit en dak ruit, verwondingen op aan hun gezicht. Zij zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen. De automobilist is aangehouden voor verhoor. Dat is een standaard procedure bij ernstige aanrijdingen.

De brandweer heeft een tent boven de auto geplaatst, omdat het enige tijd hard regende en de regen in de auto terecht kwam.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek heeft tot diep in de nacht plaatsgevonden. De Zutphensestraat was tussen de Deventerstraat en de Laan van Erica uren lang afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen