Gelderland

Camera’s geplaatst op Oranjerotonde om toezicht te houden op openbare orde

APELDOORN – De Gemeente Apeldoorn heeft camera’s geplaatst op de Oranjerotonde aan de Laan van Maten om zo de bezoekersstroom in de gaten te houden en toezicht te houden op de openbare orde. De camera’s blijven aanwezig zolang het Nederlandse elftal mee doet aan het WK in Qatar.

De rotonde staat bekend als de plek waar feestvierders komen na een overwinning van het Nederlands elftal. Tijdens zo’n feest wordt regelmatig luide muziek afgespeeld en wordt er vuurwerk afgestoken. Om ongeregeldheden te voorkomen zijn er nu dus camera’s geplaatst. De gemeente heeft namelijk vrees dat er ongeregeldheden ontstaan.

Aankomende dinsdag speelt het Nederlands elftal haar 3e wedstrijd in de groepsfase van het WK. De tegenstander is dan gastland Qatar. De wedstrijd begint om 16:00 uur en is via NPO 1 op TV te bekijken.

Foto: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen