Gelderland

Rechter: Provincie mag wolf niet met paintballgeweer beschieten

GELDERLAND – De Provincie Gelderland mag voorlopig geen paintballgeweer gebruiken om de wolf te beschieten. Dat besloot een rechter vandaag in de rechtbank Midden-Nederland. De noodzaak voor het schieten met een paintballgeweer is onvoldoende onderbouwd.

De wolf heeft een beschermde status in Nederland en mag niet opgejaagd of gedood worden. Een ontheffing om te schieten moet goed onderbouwd zijn en dat is in dit geval niet gebeurd. Handhavers zouden vanaf 27 oktober de wolf mogen beschieten met een paintballgeweer.

De rechter denkt ook aan het deels afsluiten van het natuurpark om zo de wolf te beschermen. Er is niet goed gekeken naar andere opties dan het beschieten met een paintballgeweer.

Gerelateerde artikelen