Gelderland

Explosieven Opruimingsdienst doet onderzoek bij woning Eikepagelaan Apeldoorn

APELDOORN – Bij een woning aan de Eikeplagelaan in Apeldoorn, is afgelopen nacht een harde knal geweest en zou er volgens de politie iets naar binnen zijn gegooid. De politie is een groot onderzoek gestart en de omgeving is afgezet. Niemand raakte gewond.

Aan het begin van de nacht werd de buurt opgeschrikt door een harde knal en glasgerinkel. De ingeschakelde politie zette direct de omgeving af en startte een onderzoek. Een explosieven verkenner kwam ter plaatse. Uit voorzorg werd ook de brandweer en ambulancedienst ter plaatse gevraagd.

Een groot gebied werd afgezet. In de straat staan meerdere woonwagens. Bij een van deze wagens is te zien dat er een voorruit kapot is. Op straat liggen glasscherven. Volgens een agent zou er zwaar vuurwerk zijn aangetroffen.

Over een motief is nog niets bekend. In Apeldoorn is het de laatste maand erg onrustig. Op 6 oktober werd er een woning beschoten aan het Holtrichtersveld, vorige week werd er bij dezelfde woning een auto in brand gestoken.

Afgelopen donderdag brandde aan de Marten Orgeslaan in Ugchelen (net buiten Apeldoorn) ook een auto uit. Deze brand zou te maken hebben gehad met de eerdere beschieting aan het Holtrichtersveld.

Zaterdagochtend (gisteren) werd er tijdens een vechtpartij in een woning aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn ook geschoten. Niemand raakte daarbij gewond. De politie hield toen de bewoner van de woning en een 18 jarige man uit Apeldoorn aan. Zij zitten beiden nog vast voor onderzoek.

Of er een verband is met een een van de incidenten is niet bekend. Het onderzoek loopt nog.

Gerelateerde artikelen