Landelijk

Winterse kou, einde van de week sneeuw op komst

NEDERLAND – De temperatuur is al flink aan het zakken. Nu zijn de temperaturen nog boven het vriespunt, maar in de loop van de week daalt de temperatuur tot het 0 punt.

Vandaag en morgen is het wisselvallig weer met hier en daar een bui regen. Vanaf woensdag kan het al flink gaan regenen en is er ook kans op winterse neerslag. Omdat de temperatuur dan rond de 6 graden ligt, blijft de sneeuw die valt niet liggen.

Kijken we later in de week naar de donderdag dan daalt de temperatuur wat verder en is de kans op winterse neerslag groter dan op woensdag. Lokaal kan er op sommige plekken sneeuw vallen.

En dan het weekend. Dan dalen de temperaturen flink naar het vriespunt en is er vooral veel kans op sneeuwval. Omdat de temperatuur overdag rond het vriespunt ligt, kan de sneeuw blijven liggen. Ook de week na deze blijft de temperatuur flink laag en staat er ook een gure koude wind.

Gerelateerde artikelen