Landelijk

OM: 10.000 euro beloning voor gouden tip ontsnapte tbs’er Sherwin Windster

NEDERLAND – De politie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van de ontsnapte tbs’er Sherwin Windster. De man staat nu ook op de opsporingslijst van Europol.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de tipgever volledig anoniem zal zijn en de beloning van 10.000 euro is volledig belastingvrij. Sherwin Windster wist in juni 2022 te ontsnappen uit de Pompekliniek in Nijmegen. Na 9 dagen werd Luciano D. aangehouden. Dat is de man waarmee hij samen ontsnapte.

Windster kreeg in 2019 5,5 jaar cel met tbs opgelegd nadat hij een gewapende overval pleegde in Tilburg waarbij hij een 48-jarige vader van drie kinderen doodschoot. Die dag was Windster met verlof om zich voor te bereiden op de terugkeer in de maatschappij.

Heeft u Sherwin Windster gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie.

Belt u vanuit het buitenland, dan kunt u via dit nummer contact opnemen: +31 79 345 9800.

Gerelateerde artikelen