Landelijk

Relschoppers missen eerste kwartfinale Marokko ooit door verhoor

ROTTERDAM – De zeven relschoppers die afgelopen dinsdagavond zijn opgepakt na de overwinning op Spanje, moeten de eerste kwartfinale van Marokko ooit in het WK missen. Zij moeten zich om 16:00 uur melden voor het verhoor. En om 16:00 uur begint Marokko haar kwartfinale tegen Portugal.

In onder andere Rotterdam, Den Haag en Amsterdam ontstonden ongeregeldheden na de wedstrijd Marokko-Spanje. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en gegooid naar hulpverleners. De Mobiele Eenheid van de politie moest op sommige momenten in actie komen en charges uitvoeren om de rust weder te laten keren.

In Rotterdam werden 35 mensen aangehouden. Van al die arrestaties zit een verdachte nog vast. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en het afsteken van vuurwerk.

De politie laat via Twitter weten dat het overgrote deel van de mensen keurig heeft feest gevierd in de steden. Ondanks de tientallen aanhoudingen is de politie wel tevreden over het verloop.

Gerelateerde artikelen