Gelderland

Leegstaande woonboerderij Uddel uitgebrand

UDDEL – Een leegstaande woonboerderij in Uddel is afgelopen nacht volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond 01.30 uur zag een automobilist die over de Amersfoortseweg reed de leegstaande woonboerderij in brand staan en belde direct 112. De gealarmeerde brandweer rukte direct met groot materieel uit omdat het ging om een rietgedekte woning.

Vlammenzee

Bij aankomst van de eerste brandweerlieden stond de woonboerderij die gebouwd is in 1936, al volledig in brand en sloegen de vlammen enkele meters hoog uit het dak. De brandweer schaalde op naar één zogeheten “middel brand”. Dit betekent dat er een extra blusvoertuig en waterwagen ter plaatse komen.

De brandweerlieden konden niet voorkomen dat de woning verloren ging. De brandweerlieden hebben de woning laten uitbranden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland is er bij de brand niemand gewond geraakt.

Oorzaak brand

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk maar omdat het gaat om een leegstaand pand houdt de politie rekening mee dat er sprake is van opzet. Of dit überhaupt nog onderzocht kan worden is nog maar de vraag gezien er van de woonboerderij uit het jaartal 1936, op een paar muren na, niets meer van over is gebleven.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Deze trok door de koud en omdat er weinig wind stond laag over de N344 (Amersfoortseweg) automobilisten ervaarden hierdoor enige hinder.

Na ruim 3 uur blussen konden de eerste eenheden retour richting de kazerne.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen