Landelijk

IJskoude week op komst, woensdagnacht mogelijk -10 graden

NEDERLAND – December laat haar van haar koudste kant zien. Het is nu al flink fris buiten, maar in de aankomende week kan daar nog een flinke schep bovenop komen met als uitschieter de woensdagnacht. Dan wordt er mogelijk -10 graden verwacht.

Vanavond en al kan de temperatuur zakken tot -7 graden door brede opklaringen. Morgen overdag blijft de temperatuur schommelen tussen de 0 en de -2 graden. Door de wind die er staat kan het mogelijk nog kouder aanvoelen.

De nacht van dinsdag valt de temperatuur richting de -5 graden en omdat er geen wind staat koelt het sneller af. Voor woensdag is de verwachting nog wat onzeker. Dat komt door de positie van een storing. Ligt deze zuidelijker, dan kan het ‘s nachts met brede opklaringen opnieuw flink afkoelen richting de -10 graden.

De rest van de week blijft het koud en ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Gerelateerde artikelen