Opmerkelijk

Politievakbond teleurgesteld over verloop na WK winst Marokko

NEDERLAND – De Politievakbond laat weten te zijn teleurgesteld na een avond vol geweld. Gisterenavond won Marokko met 1-0 van Portugal en daarmee plaatsten zij zich voor de halve finale aankomende woensdag tegen Frankrijk.

In diverse steden ging het gisterenavond opnieuw mis. In onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam moest de Mobiele Eenheid van de politie optreden. Grotendeels was de sfeer gezellig, maar op sommige momenten sloeg in diverse steden de sfeer snel om en werd de politie bekogeld met bakstenen, werd er zwaar vuurwerk afgestoken en richting de politie gegooid.

Volgens de politie zijn er tientallen aanhoudingen geweest voor onder andere het niet tonen van een ID-kaart, afsteken van zwaar vuurwerk en het plegen van openlijk geweld.

Aankomende woensdagavond speelt Marokko de halve finale tegen Frankrijk om 20:00 uur. De politie houdt er rekening mee dat er ook dan ongeregeldheden zullen gaan plaatsvinden, maar hoopt op een goed verloop.

Gerelateerde artikelen