Gelderland

Ruiten niet goed ijsvrij? Dan riskeer je 250 euro boete

NEDERLAND – Het is weer flink aan het vriezen. Zo werd het afgelopen nacht lokaal -10 graden in Nederland. Daarom is het van groot belang niet alleen voor jezelf, maar ook voor medeweggebruikers om je ruiten goed ijsvrij te maken.

Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van 250 euro exclusief 9 euro administratiekosten. Je auto ijsvrij maken is dus niet een klein kijkgat maken door je voorruit, maar je volledige auto moet ijsvrij zijn. Het gaat hierbij dus om de voor- en achterruit en alle zijramen.

Heb je geen verwarmde zijspiegels en maak je deze ook niet ijsvrij? Dan riskeer je nog een boete van 150 euro daarbovenop.

Het rijden met bevroren ruiten is zeer gevaarlijk. Maak je ruiten dus goed schoon en neem de tijd voor je vertrekt. Het gebeurt steeds vaker dat mensen zonder hun ruiten goed schoon te maken wegrijden met alle gevolgen van dien. Zo gebeurde er vanmorgen in Oss een ongeluk nadat een bestuurder van een busje zijn ruiten niet goed had schoongemaakt.

Gerelateerde artikelen