Gelderland

Vier auto’s betrokken bij kettingbotsing Zutphensestraat Apeldoorn

APELDOORN – Bij een kop-staart botsing op de Zutphensestraat in Apeldoorn zijn dinsdagmiddag zeker drie mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur ter hoogte van de verkeerslichten van de Ecofactorij. Voor de verkeerslichten stonden drie auto’s te wachten totdat het verkeerslicht op groen zou gaan. Een automobiliste merkte te laat op dat haar voorgangers stil stonden en botste vol achterop haar voorganger, die weer doorschoot naar de auto daarvoor. In totaal raakten vier auto’s beschadigd bij het ongeluk.

Inzet hulpdiensten

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, naast twee brandweerwagens en meerdere politiewagens, kwamen ook drie ambulances ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft zes mensen nagekeken. Drie van hen liepen verwondingen op. Twee van hen moesten per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. De derde moest bij aanhoudende klachten de huisarts raadplegen.

Van de vier beschadigde voertuigen moesten er twee worden afgesleept. Deze waren door de klap namelijk fors beschadigd geraakt. De overige twee auto’s konden op eigen kracht verder.

Door de aanrijding was een deel van de Zutphensestraat in de richting van de A1 (Zutphen) afgesloten. Dit leidde tot een behoorlijke verkeersopstopping vanaf Apeldoorn. Het verkeer kwam in een stilstaande file terecht van zo’n 3 kilometer.

Na ruim een uur was de weg weer vrij.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen