Gelderland

Brandweer red gewonde schaatser van ijs Beemte Broekland

BEEMTE BROEKLAND – Een man is zondagmiddag gewond geraakt tijdens het schaatsen op het Apeldoorns kanaal bij Beemte Broekland. De brandweer moest er aan te pas komen om de schaatser van het ijs af te halen.

Rond 13.15 uur kwam de schaatser ten val. Hij raakte daarbij gewond en kon niet meer zelfstandig van het ijs af. Het ingeseinde ambulancepersoneel was snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde schaatser. Omdat hij niet zelfstandig van het ijs af kon, werd de hulp van de brandweer gevraagd. Zij hebben de man via een schepbrancard en touwen naar de kant weten te krijgen. Nadat de man in de ambulance verder was onderzocht en behandeld werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het ijs bij Kanaal Noord schaatsten op dat moment zo’n 200 mensen. Het incident trok dan ook aardig wat bekijks van de schaatsers.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen