Gelderland

Opnieuw waterleiding gesprongen Ugchelseweg Apeldoorn

APELDOORN – Voor de tweede keer binnen 24 uur is er een waterleiding gesprongen aan de Ugchelseweg in Apeldoorn. Ditmaal stond er een geparkeerde auto al met zijn voorwielen de sinkhole en dreigde verder het gat in te zakken.

Rond 21.00 uur werd de leiding breuk maandagavond ontdekt waarna de bewoners direct Vitens op belden. Nog voordat deze ter plaatse was hadden de bewoners de geparkeerde auto al doormiddel van een autoambulance uit de sinkhole getrokken. Toen Vitens ter plaatse kwam, zorgde zij ervoor dat de druk van de leiding af werd gehaald zodat kon worden begonnen aan de herstel werkzaamheden. Deze duren tot zeker 05.30 uur aldus Vitens.

Het is niet de eerste keer dat er aan deze straat een leiding breuk ontstaat. Zo ontstond er 24 uur eerder, zondagavond ook al een leiding breuk plaatst zo’n 5 meter verderop. Het is dus de tweede keer in zeer korte tijd dat de bewoners van de Ugchelseweg en de nabije omgeving zonder water zitten.

Vanwege de herstelwerkzaamheden van maandagavond is er een deel van de Ugchelseweg afgezet.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen