Gelderland

Felle brand in stapel afval Chamavenlaan Apeldoorn

APELDOORN – Een felle brand in een flinke stapel huishoudelijke inboedel aan de Chamavenlaan zorgde dinsdagmiddag voor een flinke rookontwikkeling in de Apeldoornse wijk Orden. De brand zou volgens een omwonende zijn aangestoken door twee kleine kinderen met vuurwerk.

Rond 15.45 uur werd de brand ontdekt. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Naast een ondergrondse container hebben mensen laminaat, een bankstel, een kastje en nog meer spullen neergezet. De vlammen sloegen op dat moment enkele meters hoog. De toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur snel geblust.

Een getuige meldde bij de politie dat hij twee kleine kinderen met vuurwerk had gezien rondom het afval. De politie gaat er dan ook vanuit dat zij de brand hebben aangestoken. Zij hebben het afval uit elkaar getrokken om goed de smeulende resten af te blussen.

De gemeente is in kennis gesteld om het afval zo spoedig mogelijk op te halen zodat er niet nog meer in brand wordt gestoken.

Gedurende de inzet van de brandweer was de Chamavenlaan volledig afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen