Landelijk

Griepvirus grijpt flink om zich heen in Nederland

NEDERLAND – In Nederland heerst er momenteel een griepvirus wat razendsnel om zich heen grijpt. Al sinds twee weken is er een griepepidemie en deze lijkt nog niet af te zwakken.

Veel mensen zitten thuis met griepklachten, maar ook de ziekenhuizen merken dat het drukker aan het worden is. Het grote advies is om de griep thuis uit te zieken. Na een paar dagen is de griep vaak al voorbij. Mochten de klachten langdurig aanhouden of opeens weer terugkomen, dan wordt er geadviseerd langs de huisarts te gaan. De voornaamste klachten zijn hoesten, opeens warm en koud zijn en een verhoging van de lichaamstemperatuur.

Zeker nu we afgelopen kerst en oud en nieuw met elkaar hebben gespendeerd is het risico dat iemand griep krijgt een flink stuk hoger.

Gerelateerde artikelen