Overijssel

Enorme vlammenzee in verzamelpand verwoest meerdere bedrijven Almelo

ALMELO – Een verzamelpand aan de Cesar Franckstraat in Almelo is volledig uitgebrand. In het pand zaten onder andere sportschool Boxing Gym, een pakketdepot van PostNL en Kringloop XL. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Overgeslagen

Volgens omstanders begon de brand bij sportschool Boxing Gym en sloeg deze al snel over naar Kringloop XL en het pakketdepot van PostNL. Er ging een NL-Alert uit voor bewoners van de wijk Aalderinkshoek, omdat daar enorm veel rook overwaaide.

Ondanks de grootschalige inzet van de brandweer viel het gebouw niet meer te redden. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 wat inhoudt dat er meerdere voertuigen en officieren ter plaatse komen voor de afhandeling van de brand.

Over de omvang van de schade kan nog niets worden gezegd. De brandweer is voorlopig nog wel bezig met nablussen tot diep in de nacht.

Foto’s: PFGHolland

Gerelateerde artikelen