Gelderland

Felle uitslaande brand verwoest pand Zandlaan Harderwijk

HARDERWIJK – Bij een felle uitslaande brand in een groot pand aan de Zandlaan in Harderwijk kwam flinke rookontwikkeling vrij. De rook trok over de naastgelegen woonwijk.

De brand werd rond 02.15 uur brand gemeld. Twee tankautospuiten en twee waterwagens zijn van de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De brandweerlieden begonnen bij aankomst gelijk met blussen maar konden niet voorkomen dat het pand in vlammen op ging.

Het betrof een leegstaand pand van 30 x 30 meter en stond volledig in brand. De rook verspreidde zich over de naastgelegen woonwijk en ging richting de Knardijk. Daarom liet een woordvoerder van de veiligheidsregio via Twitter weten “Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren en zet ventilatiesysteem uit.”  
De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden.

Rond 3.30 uur gaf de brandweer het sein “brand meester”. Er zijn geen gewonden gevallen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekeraars. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

Foto’s Jan Frens/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen